Wat is hypnose?

en hypnotherapie?

Alles wat je denkt te weten over hypnose is het niet.....

Hypnose heeft vaak een bepaalde sfeer om zich heen die is ontstaan door toneelhypnotiseurs en hypnoseshows waarbij mensen denken dat je tegen je wil in de controle verliest over wat je doet. De mensen die op het podium meewerken doen dat natuurlijk ook uit vrije wil en hebben ook aangegeven dat ze het willen.


De showhypnose heeft geen enkel raakvlak met hypnotherapie. In de hypnose die wij gebruiken blijft de klant volledig in controle en als iemand niet in hypnose wil dan gebeurt dit ook niet. En de therapeut wil dit dan natuurlijk ook niet. De hypnose die wij toepassen kun je vergelijken met een diepe ontspanning terwijl je gefocust bent op de suggesties van de therapeut. Op ieder moment kan men uit hypnose gaan.


De staat van hypnose kan je vergelijken met het volledig opgaan in een boek of film. Dan is het besef van tijd en omgeving anders en reageert men vaak ook niet als er iets gevraagd of gezegd wordt. Of het fenomeen als je aan het autorijden bent en opeens denkt, "hey, ben ik al hier?" en dat je een heel stuk weg kwijt bent. Waar was je dan?


Al die momenten zijn momenten dat je in een soort hypnose bent. Het is dus geen raar verschijnsel en helaas hangen er allemaal mythes omheen die niet kloppen.


Hypnotherapie valt onder de alternatieve geneeswijzen en in de therapie gebruiken we hypnose zodat je met jouw onbewuste in contact kan komen. 95% van je gedrag wordt door je onbewuste gestuurd en het maakt het dus heel bijzonder als je dat onbewuste kan bereiken. Je maakt onder begeleiding van de therapeut de veranderingen die je wenst.


Hypnose wordt al heel lang in allerlei vormen succesvol gebruikt om mensen te helpen. Tegenwoordig ook steeds meer door verschillende (medische) disciplines.


Graag vertel ik je er nog veel meer over. Klik hier als je meer wilt weten.