Menno Littel

Mijn missie is om Nederland burnout vrij te maken.

Het oplossen van burnout en stressklachten bij mijn cliënten is mijn grootste drive. Hiervoor gebruik ik moderne hypnotherapie, succesvolle technieken en coaching bij burnout.


Mijn ervaring, zowel professioneel als privé, is de basis voor mijn omgang met mensen en ik kan hier uit putten bij het helpen van mijn cliënten. Ik heb vele mensen gecoacht en begeleid o.a. als manager, mentor en als loopbaancoach. Mijn werkervaring bij de overheid, bij commerciële bedrijven en als ondernemer maakt dat ik de omstandigheden waar mijn cliënten mee te maken hebben goed kan begrijpen.


Zo'n 20 jaar geleden heb ik zelf een burnout gehad, al heette het toen gewoon overspannen. Na een periode van veel uren maken, veel druk door een reorganisatie waarbij ik me heel verantwoordelijk voelde dat iedere medewerker uit mijn team goed terecht moest komen, gebeurde het. Ik bleek mezelf vergeten te zijn. Het uitte zich in totale lusteloosheid, niet naar buiten willen, hyperventilatie, angst voor de kassa-rij in de supermarkt, geen sociale contacten meer willen. Ik voelde me onzeker, falend, ik schaamde me en voelde dat ik zwakte toonde. Mijn huisarts verwees me naar de GGZ, daar kon ik 3 weken later terecht. Ik kreeg daar een goedbedoeld gesprek met een jonge dame. Zij gaf mij een geniet stapeltje papier met uitleg over hyperventilatie en wat oefeningen om rustig te worden. Haar voorstel was om 4 weken later terug te komen om weer te praten.


Die tweede afspraak is er nooit gekomen. Ik voelde me zo niet geholpen dat ik zelf op zoek ben gegaan naar een oplossing. Ik had in die tijd boeken gelezen van Tony Robbins en Paul Liekens en ik was zeer geïnteresseerd in de NLP methodes die zij toepasten. Ik ben bij een homeopaat geweest maar had ook een hypnotherapeut gevonden. Dat was de beste keus ever! Hij hielp mij in 3 sessies van mijn hyperventilatie en mijn angsten en onzekerheid af. Met een regressietechniek en met het zetten van hele sterke ankers die ik kon afvuren als ik het nodig had. Hierna ben ik weer snel gaan werken en dit ging heel goed.


Steeds vaker werd ik professioneel (maar ook vrienden) geconfronteerd met goede en fijne medewerkers met burnout en met stressklachten. Ook veel jonge mensen die niet meer alle ballen in de lucht konden houden. In de reguliere behandeling van deze klachten viel mij op dat dit hele lange trajecten zijn waarbij vaak ook wachttijden van 3 maanden eerder regel dan uitzondering zijn en er een keten van doorverwijzingen is van huisarts naar praktijkondersteuner GGZ naar de psycholoog.


De impact van deze klachten is heel groot en ik weet hoe slecht mensen zich voelen. Echt heel slecht! Maar ik weet ook dat deze klachten veel sneller opgelost kunnen worden en dus wil ik me nu volledig inzetten om zoveel mogelijk mensen te helpen weer snel gelukkig te worden, met zichzelf, met hun partner en of gezin en met hun werk. Geen pijn en onzekerheid meer maar ontspanning, energie en zelfvertrouwen waardoor u weer vol in het leven kan staan. In staat te genieten en in staat de moeilijke situaties in het leven aan te gaan.


Wij zijn een match als jij op zoek bent naar een hypnotherapeut/coach die:


- zich 100% inzet om jou te helpen


- werkt volgens de nieuwste technieken en methodes in de hypnotherapie


- een schat aan levenservaring heeft en een ervaren coach is


- empathie heeft en vandaar uit opschakelt naar de oplossing


Een vrijblijvend kennismakingsgesprek of direct een sessie plannen kan hier.

Jouw verandering kan sneller dan je denkt!