Afvallen en gezonder leven.

Het gaat er niet om wat je eet maar wanneer je eet

De unieke en nieuwe methode om gewicht los te laten en een gezondere leefstijl te gaan toepassen is HypnoFasting. Het combineert al het goede van intermittent fasting (periodiek vasten) en krachtige hypnosetechnieken.


Omdat er veel vraag is in mijn praktijk naar hulp bij afvallen en een manier om gezonder te leven en om zo ook veel minder stress te ervaren help ik mijn cliënten met deze nieuwe methode.


Deze methode wordt vaak als een zelfstandig traject ingezet als er ondersteuning nodig is bij het halen van resultaten met intermittent fasting, hulp bij afvallen en het implementeren van de nieuwe leefstijl maar ook als een aanvullend traject op hypnotherapie.


In deze methode zijn twee wetenschappelijk bewezen technieken gecombineerd en het levert je veel meer op dan alleen vermageren.


Wil je:


 • een gezond gewicht bereiken
 • gezonder leven
 • vele gezondheidsvoordelen ervaren


Dan is HypnoFasting het ideale programma voor je !


Wil jij op een blijvende en gezonde manier gewicht verliezen en gezonder leven zonder dat je te maken krijgt met het bekende jojo-effect dan is HypnoFasting echt het overwegen waard. Afvallen èn een gezonder leefstijl samen met hypnose werkt en geeft je blijvend resultaat. Als je meer wilt weten plan dan hieronder gelijk een belafspraak.

Wat is intermittent fasting eigenlijk?

Intermittent fasting is de laatste jaren ontzettend populair en is de fase van de hype al lang voorbij.


Tijdens dit periodieke vasten gaat het eerder om wanneer je eet, dan om wat je eet.Je wisselt periodes van vasten (meestal tussen de 16 en 24 uur) af met eten.


Drinken is tijdens het vasten wel toegestaan, maar dan wel suiker- en calorievrij.De populairste variant is het 16/8-schema, waarbij je dagelijks 16 uur vast en 8 uur lang normaal kan eten.


Hoe gezonder je dan eet hoe beter, maar zelfs als je niks aanpast aan je eetgewoontes ga je vermageren.

De voordelen van intermittent fasting.

Met intermittent fasting kan je goedafvallenen dat op een bewezen wetenschappelijke manier.


De voordelen van deze aanpak, die eerder een leefstijl is, zijn talrijk:


 • Je verliest overgewicht en buikvet want je krijgt minder calorieën binnen. Je slaat immers maaltijden over. Bovendien verbrand je er meer door de versnelling van je metabolisme.


 • Omdat je meer ketonen (vetzuren) gaat verbranden dan koolhydraten, herstellen je lichaamscellen sneller en blijven ze jonger.


 • Je vermindert je kans op diabetes type 2, oxidatieve stress en inflammatie.


 • Je verlaagt de kans op hart- en vaatziekten.


 • Je hersenen blijven beter in vorm en je creëert er ook een anti-aging effect mee.


 • Na een inspanning zullen je spieren sneller herstellen.

Wat is de meerwaarde van hypnose?

Je levensstijl aanpassen kan best pittig zijn. En hoewel je nog steeds voldoende kan eten in de periodes dat je niet vast, kan hypnose je een handje helpen om je gezonde levensstijl vol te houden.


Zo kan hypnose je helpen om het hongergevoel in de periodes dat je vast weg te werken.Door je brein je een stukje te laten helpen, maak je het jezelf een heel stuk makkelijker. Door enkele eenvoudige hypnosetechnieken val je niet alleen sneller af,je houdt het vasten ook makkelijker en langer vol.Een duidelijke win-win situatie.


Door de combinatie met hypnose is het ook mogelijk om je streefgewicht in je onderbewustzijn vast te zetten,waardoor je makkelijker je doel bereikt. Het lijkt wel alsof je voorgeprogrammeerd bent om je gezonde doel en ideale lichaamsgewicht te bereiken. Zo behaal je sneller en efficiënter je streefgewicht en dit allemaal op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier.


Dus waarom zou je je gezonde levensstijl geen extra boost geven?

HypnoFasting is niet voor iedereen geschikt

Vasten is geen goede methode voor je als je:


 • jonger bent dan 18 jaar


 • zwanger bent of borstvoeding geeft


 • ooit last hebt gehad of hebt van een eetstoornis


 • meer dan 2 uur per dag intensief sport of traintRaadpleeg bij twijfel altijd eerst je huisarts !

De Succesformule

Jouw traject bestaat uit drie hypnosesessies waarmee het voor je onbewuste en voor je bewuste heel duidelijk wordt wat je doelen zijn zodat het ook heel logisch wordt om ze te gaan halen. Het vasten wordt makkelijk vol te houden zonder dat je knagende hongergevoelens zal ervaren.


Daarbij krijg je twee professionele audiobestanden die jouw verandering ondersteunen en waardoor het nog makkelijker wordt om af te vallen en je nieuwe gezonde leefstijl snel en automatisch aan te nemen.


Je krijgt een mp3 waarmee je ontspant en in een fijne hypnotische trance komt zodat alle suggesties op onbewust niveau aangenomen worden. En de andere mp3 is een Actief Alerte Hypnose* die je luistert tijdens het wandelen zodat ook tijdens je activiteiten je werkt aan je gewenste verandering.Deze combinatie van hypnosesessies en zelfhypnose maken het tot een zeer succesvolle formule.Jouw investering is slechts 450 euro voor dit volledige traject inclusief de opnames.
* Actief Alerte Hypnose is een vorm van hypnose waarbij je in plaats van stil te zitten met je ogen dicht in beweging bent en met de ogen open. In de jaren ’70 werd deze techniek uitvoerig onderzocht tijdens een wetenschappelijk onderzoek in Hongarije. Speciaal voor HypnoFasting is een Actief Alerte Hypnose MP3 ontwikkeld die je tijdens het wandelen kan gebruiken. Zo sla jet wee vliegen in één klap: je beweegt en je onderbewuste krijgt de nodige suggesties mee om het periodiek vasten comfortabel te laten verlopen en sneller en efficiënter naar je streefgewicht te gaan.Hieronder een interessante TED-talk van Cynthia Thurlow, voedingsdeskundige, over intermittent fasting.

Veelgestelde vragen:

Hoe snel mag ik resultaat verwachten?


HypnoFasting kan spectaculaire veranderingen teweeg brengen vanaf week 1. De wetenschap zegt dat je bij alleen intermittent fasting gemiddeld 500 – 750 gram per week verliest. Door de combinatie met hypnose zal dit bij de meeste mensen verdubbelen.


Is dat vasten wel vol te houden?


Jazeker, zonder de hypnose kan het wel wat lastig zijn. Zowel de hypnosesessies en de audiohypnose MP3’s zorgen ervoor dat het vasten veel makkelijker wordt. Je zal veel minder tot geen last hebben van een knagend hongergevoel, en heb je toch af en toe eens trek dan gaat het onmiddellijk over.


Moet je elke dag vasten?


Neen, het voordeel van dit systeem is dat je al eens een snipperdag mag hebben. Het gaat het proces niet dwarsbomen. Hoe minder snipperdagen hoe sneller je je doel zal bereiken natuurlijk.


Kan ik dit blijven doen?


Ja, je kan van HypnoFasting een leefstijl maken, hoe langer je dit doet hoe makkelijker het wordt, het wordt een echte gewoonte en de gezondheidsvoordelen zullen nog krachtiger worden.


Werkt hypnose bij iedereen?


Iedereen die wil in hypnose gaan, gaat ook in hypnose. Tegen je zin kan je niet gehypnotiseerd worden. Maar als je echt je doel wil bereiken en je volgt goed de instructies op dan zal je zeker in hypnose gaan en gaan de gebruikte technieken zeker hun werk doen.


Kan ik sporten tijdens de vastenperiode?


Jazeker, bewegen is altijd een goed idee en dat doe je dan best tijdens je vastenperiode. Zo zal je nog sneller vet verbranden en vermageren. Je krijgt (vanaf zilver) ook een hypnose MP3 die je kan gebruiken tijdens het wandelen. Actief alerte hypnose heet dat, een unieke aanpak.


Wat mag ik drinken tijdens de vastenperiode?


Water, koffie, thee en andere calorievrije dranken zijn prima. Voeg geen suiker of melk toe aan je koffie. Koffie kan bijzonder gunstig zijn tijdens het vasten, omdat het de honger kan afzwakken.


Zal vasten mijn metabolisme vertragen?


Nee. Studies tonen aan dat vasten op korte termijn de stofwisseling juist stimuleert. Langdurig vasten van 3 of meer dagen kan de stofwisseling echter onderdrukken.


Welke formule van intermittent fasting wordt er gebruikt?


De makkelijkste formule is de 16:8, waarbij je dus 16 uren vast en een eetperiode van 8 uren hebt. Je kan ook kiezen voor een andere formule zoals de 5:2. Je eet dan gedurende 5 dagen normaal en gedurende 2 niet-opeenvolgende dagen neem je maximaal tussen de 500 en 600 calorieën per dag in. HypnoFasting is zo gecreëerd dat je iedere vastenformule kan gebruiken.