De Burnoutdokter 
 hypnotherapie bij stress 

Blog en andere Interessante artikelen 

je weet niet wat je niet weet


Blog 

12.07.2020

Never waste a good crisis…..

crisis burnout stress hypnotherapie.jpgNever waste a good crisis…….Een bekende uitspraak van Churchill. 

Ik heb er wel iets mee moet ik zeggen. Uit mijn eigen persoonlijke crises zijn uiteindelijk hele mooie dingen voortgekomen. Niet zonder pijn en worsteling overigens maar anders was het ook geen crisis moet je maar denken. 
Ik zie het ook bij mijn cliënten die in een persoonlijke crisis zitten en daar uit komen. Ze hebben dan wezenlijke inzichten gekregen en veranderingen kunnen maken waardoor ze weer kunnen groeien.

Ik ben met mijn praktijk net verhuisd. Naar een grotere en professionelere ruimte. Naar een omgeving waar mijn praktijk heel goed bij past.
Daarvoor betaal ik natuurlijk best wat meer huur. De beslissing om meer huur te gaan betalen en te verhuizen heb ik genomen in de lockdown-periode. 
Ik kreeg noodgedwongen wat meer tijd omdat het in maart en april opeens heel rustig werd. Weliswaar heb ik nog een aantal cliënten heel goed online kunnen helpen maar het was duidelijk dat iedereen even moest beseffen wat er gebeurde. 
Zelfs huisartsen merkten dat mensen niet meer kwamen en in ziekenhuizen maakte men zich zorgen dat alle hartpatiënten weg bleven. Er was een soort vacuüm ontstaan. 

Ik wist één ding wel zeker, namelijk dat het aantal mensen met klachten niet minder was geworden. Voor corona was ik namelijk druk en had ik heel veel cliënten.
Doordat ik tijd kreeg om na te denken kon ik weer eens focussen op de komende periode en wat ik mijn cliënten wil bieden. 
Ik kwam er achter dat ik een andere omgeving wilde bieden met op zorg gerichte faciliteiten dus ben ik me gaan oriënteren op alle mogelijkheden in Almelo. Er zijn hele mooie plekken in Almelo maar ik ben uitgekomen bij Terra aan de Kieftsbeeklaan. 
Dus besloot ik te investeren in een onzekere periode maar mijn gevoel zei dat dit nu moest gebeuren. 

Midden april begon het tij te keren en ik kreeg ik weer steeds meer telefoontjes en mailtjes van mensen die hulp zochten om hun leven weer glans te geven en de doffe burnout en stress achter zich te kunnen laten.
En in mei zette dit door en ik wist nu dat mijn gevoel goed was geweest. 
Ik ontvang mijn cliënten nu in een hele fijne praktijkruimte en het aantal afspraken blijft toenemen. En ik ben ervan overtuigd dat als ik zelf groei mijn omgeving en dat waar ik me op focus mee groeit. Daardoor kan ik steeds meer mensen helpen en daarvoor ben ik zeer dankbaar.

En doordat je weer even kunt nadenken over wat je wilt bereiken, waarom je doet wat je doet en hoe dat nog beter kan, ontstaan er mooie ideeën. 
Eén van die ideeën wordt nu, in samenwerking met een zeer succesvolle maar vooral ook bijzonder leuke collega, omgezet in een nieuw aanbod waarmee veel meer mensen geholpen zullen worden om weer ontspannen te zijn en het leven te leven wat ze willen leven. 
Een krachtige combinatie van bewezen effectieve technieken uit o.a. NLP, hypnotherapie, psychosensorische - en energetische technieken. Hoe en wat verklap ik nog niet maar het wordt baanbrekend.

Ik heb veel ondernemers als cliënt en heel vaak geef ik ze het advies om eens anders te gaan zitten achter hun bureau (of zelfs weg van het bureau zoals bv op de foto). Namelijk met de handen in de nek, met de voeten omhoog, gewoon naar buiten kijken en eens afstand te nemen van wat ze dagelijks doen. Gewoon eens na te denken wat ze willen, of het bedrijf de goede kant op gaat, of de doelen nog helder zijn voor ze. Of er nieuwe dingen mogelijk zijn, waar ze mee willen stoppen, waar ze mee willen starten, waar ze goed in zijn. 
Voor veel mensen een open deur maar voor velen ook iets wat ze vergeten te doen in de waan van de dag, de sleur of de enorme druk die ze ervaren. 
Maar als je alleen maar voorovergebogen zit te werken met je kop in je computer of alleen maar klanten helpt en nooit eens afstand neemt dan zwem je zo de fuik van de burn out in. Je kan zomaar vergeten waarom je ook al weer ondernemer bent geworden.
De grap is natuurlijk dat ik het zelf ook deed. Mezelf geen tijd gunnen om even afstand te nemen en te kijken waar ik eigenlijk heen wil, wat anders kan, of ik nog op de goede weg zit.
Het was weer even een goede reminder van het adagium “Practice what you preach”.

Ik ben in ieder geval blij dat ik de periode van de lockdown intelligent heb kunnen gebruiken op een manier die mij uiteindelijk verder brengt en mijn cliënten ten goede komt.

En voor wie gaat, een hele fijne vakantie! 

PS. Je bent altijd welkom in mijn mooie nieuwe praktijk voor een kennismakingsgesprek als je meer wilt weten over hoe jij je problemen kunt oplossen met hypnotherapie.

Admin - 12:28 @ Algemeen, Tips, Achtergrond, HypnotherapieInteressant

Hieronder vind je een link naar een heel interessant boek van Edwin Selij van het Hypnose Instituut Nederland (staat momenteel in de Top10 best verkocht).

Met praktische oefeningen en persoonlijke casussen helpt Edwin je jouw problemen, belemmeringen, blokkades of misschien noem je het wel uitdagingen, op te lossen. 


Luister je ook vaak naar meditaties of zelfhypnose mp3 in bed? Bijvoorbeeld om goed in slaap te vallen. Dan zijn gewone oortjes niet zo prettig. Een speciale comfortabele koptelefoon waarmee je in slaap kunt vallen kan je hier vinden. Zodat jij kunt werken aan je broodnodige nachtrust. 


Een interessante documentaire over hypnose en de toepassing ervan door artsen in de reguliere zorg.

Hypnose op recept_1
Hypnose op recept_1

Zeker twee miljoen mensen hebben medische klachten waarvoor artsen geen verklaring kunnen vinden, bijvoorbeeld mensen met het chronischevermoeidheidssyndroom of met chronische pijn. De meest gehoorde klacht is chronische buikpijn en meestal volgt de diagnose PDS, het Prikkelbare Darm Syndroom. Er is geen medicijn tegen PDS en artsen stonden tot nog toe met lege handen. Tot er onderzoek werd gedaan bij kinderen die met hypnose werden behandeld. Tot verbazing van de artsen zelf bleek het een groot succes. Nu werken al tientallen ziekenhuizen met hypnotherapie. Alternatieve geneeskunde in het ziekenhuis. Hypnose op recept.

Regie: Mirjam Bartelsman


https://www.npostart.nl/2doc/28-05-2018/VPWON_1283073

 


Burnout, een pandemie! 1 op de 4 volwassenen krijgt hier mee te maken volgens de WHO.

A recent study finds 84% of millennials have experienced burnout in their current job.
A recent study finds 84% of millennials have experienced burnout in their current job.

Er zal een structurele verandering moeten plaatsvinden om het enorme aantal mensen dat kampt met mentale en psychische klachten omlaag te brengen. Ik denk dat de huidige systemen (school, studie, maatschappelijk, omgeving) alleen gericht op prestatie, continue groei van consumptie en productie tegen hun houdbaarheidsdatum aan zitten. Maar hoe die shift tot stand moet komen weet ik niet. Ik ben bang dat dit niet zonder conflicten/crisis zal kunnen. Of heb jij een idee? 

https://www.weforum.org/agenda/2019/10/burnout-mental-health-pandemic?fbclid=IwAR3qkoMcN7xmikvZ42KVo-EGBKD262rIZ336oVA8B7mK64aqc98YqERIafs

 


Dit mooie nummer van Maan raakt heel veel mensen. En niet voor niks. Omdat mensen zich er in herkennen en Maan loepzuiver dit bekende gevoel aanraakt. Hypnotherapie is een hele mooie manier om te leren jezelf te zijn, te leren dat je goed genoeg bent en dat je er mag zijn, je angsten te overwinnen en liefde voor jezelf en anderen weer een kans te geven. #Maan #ZeLachtMaarZeHuilt


Lyrics

Ze zit hier alleen in de trein en ze duikt in haar jas
En kijkt uit het raam en ze vraagt zich af
Hoe zou het voelen jezelf te zijn
Want soms doet het pijn als ze huilt maar ze lacht
Ze huilt maar ze lacht

Ze loopt door een wereld die niet aardig voelt
Onbedoeld zegt ze dingen die iedereen altijd zegt
Want nooit gaat het slecht, altijd oké
En ze lult met ze mee en ze lacht
Ze huilt maar ze lacht

En nu, ze laat het los
En nu, ze laat het los

Ze voelt zich alleen als ze loopt in de stad
En ze kijkt in het raam ziet een ander daar staat
En ze weet wie het is, maar ze wilt haar niet zijn en gaat door met schijn
En ze lacht
Ze huilt maar ze lacht

Wat als ze morgen besluit niet te schuilen
Haar betere ik voor haar ware gezicht te ruilen
Zullen de vrienden die zij wil vertrouwen nog steeds van haar houden
Als ze huilt
Als ze huilt en niet lacht

En nu, ze laat het los
En nu, ze laat het los

Ze laat het los
Ze laat het los
Oohhh
Ohhhh
Ze laat het los

Ik zit hier alleen in de trein en ik duik in mijn jas
En ik kijk uit het raam en ik vraag me af
Hoe zou het voelen mezelf te zijn
Want soms doet het pijn als ik huil maar ik lach

E-mailen
Bellen
Info